Direktlänk till inlägg 15 juni 2011

Ett hus från grunden.

Av SanneSims, theSIMSblogg - 15 juni 2011 09:33

Här är ett av de senaste husen jag byggde till i "mitt Riverview" som jag håller på att göra om i mitt spel! Detta är egentligen ett enkelt hus att bygga, bara man vet hur basen ser ut, inredningen klarar alla :)


Man måste anpassa huset till marken man bygger det på, på en stor mark passar det bäst med ett stort hus och en pampig trädgård. Den har platsen var ganska liten, så det blir ett litet hus.

1. Jag börjar med grunden, jag vill ha en upphöjd grund så jag får en trappa till entrén av huset.

 

Det finns olika typer av grund: vanlig grund (1), diamantgrund (2) och altan (3).

Jag väljer att kombinera dessa så att mitt hus får form och inte bara blir som en fyrkantig sockerbit.

 

Sedan sätter jag ut väggar längst grunden, och en trappa framför dörren (1). Mitt i bygget bestämde jag mig för att jag ville ha pelare med på något sätt, så jag lät två områden med grund vara utan väggar (2). Missa inte att jag har låtit altan-delen vara utan väggar likaså! (3)



Sedan kommer övervåningen. Där bestämmer jag mig för att låta två parti på vardera sida vara utan väggar (2), för eftersom jag gillar form ska jag ha tak där! Men, man skulle även kunna ha tex. en terass. Missa inte heller att jag satt ut pelarna. (1)


För att visa vad jag menar med taket så går jag in i verktyget för att bygga tak. Jag kryssar av Autotak (1) och tar bort eventuellt tak som redan bildats. Sedan väljer jag en taktyp som jag själv ska placera. Jag väljer den som är markerad med en tvåa på bilden (2). Jag placerar ut taket precis som jag vill ha det, men jag tycker att det blir för högt, så jag justerar höjden på taket genom att markera verktyget för höjd (3) och tar tag i taken med muspekaren och drar det nedåt.


  

Sedan bestämmer jag mig för att ändra lite färger, jag börjar med dörren. Jag öppnar Verktyget för färg och material, markerat med en etta ovanför. (1)

 

Här ser jag att jag har fyra alternativ med färg, jag kan alltså väla olika färg och material på dörrens insida och utsida, men också på ramens insida och utsida. Jag ska ändra alltsammans till en vit/blå/grön kombinerad dörr som passar ihop med grunden som jag "målat" till en grön stenvariant. Jag väljer ett träslag i listan (1), jag ändrar färgen i snurran mot önskad färg (2) och jag ändrar ljuset i färgen med den skalan längst ner (3).


 

1. Nu kan ni se att jag ändrat till en helt kritvit färg på dörrträet. Där har jag ett litet tips! Om ni vill att något ska bli helt vitt så öppnar ni material och färgväljaren och trycker på den knappen som har en "#" på sig (2). Sen ser ni att ni kan välja att skriva in olika nummer. Det är färgkoder, alla jordens färger har egna färgkoder. Vitt har FFFFFF, skriv in det i rutan under HEX.


En annan sak man kan göra med material och färg-väljaren är att kopiera alla färger från ett objekt till ett annat så det får exakt samma färger som det tidigare. I det här fallet vill jag att pelarna ska få samma vita träfärg som mina fönster har. Jag går då in med MFV (material- och färg-väljaren) på fönstret. Jag ser att alla färgalternativ är vitt trä (1). Jag greppar om fliken längst upp till vänster vid färgerna (2) och drar färgalternativet mot pelaren och släpper (3). Då får pelaren samma färg.


Allt kan ändras med MFV! Det är ett underbart verktyg. Mina favoritväggar är från början skrikigt röda, jag tar dem i alla fall och gör om dem via MFV till en mysigt blå färg som passar ihop med resten av mitt bygge.

  

Jag tar MFV, klickar på det röda färgalternativet jag vill ändra till blått (1), drar den lilla plutten mot det blåa fältet i färgkartan (2). Man kan välja att ändra färg på alla plankorna samtidigt, eller en åt gången om man vill ha olika färg på alla. Du bestämmer själv genom att markera Alla plankor eller en separat, titta vart pilen står (grönt markerad) och välj olika plankor genom att trycka på de olika färgcirklarna (gult markerade).

Jag vill ha en oval fontän på framsidan av mitt hus! Jag går in och väljer fontänverktyget och sedan rundad kant (1), jag ställer in inställningarna (2). Prova er fram tills ni får det utseendet ni vill ha! Jag vrider fontän-kanterna med hjälp av samma knappar som jag vrider objekt med - "." och ",".


Eftersom  jag ville ha en oval fontän så sätter jag kanten en bit ifrån den andra (2).

 Emellan så drar jag med vanliga verktyget (1 & 2) ett fält med vatten mellan kanterna (3). Sedan kan man välja att placera ut en stråle (4), man jag visar det längre ned.

  Sedan vill jag ha en perfekt gång från gatan till entrén på mitt hus runtom fontänen. Jag sätter då ut golv (1) som fungerar som en mall för spray-mark (2 & 3) som jag använder mig utav för att fixa gången. Med hjälp av golvet på kanterna så får spray-golvet en perfekt kant!

   

- Tadaaa!

 

Men jag väljer ändå att snygga till det lite med mer spray-golv i form av jord och samma som jag använde till gången. Jag sätter ut lite växter och färgar även om fontänen med hjälp av MFV. Nu ska jag placera ut en stråle i min fontän (1), jag väljer en ganska liten eftersom jag vill att den ska vara propotionelig med själva fontänvattnet.  

Sedan ett till tips för mer verklighetstroget intryck så sprayar jag på lite jord runt om på mitt hus!

  

Sedan sätter jag ut ytterligare lite buskar, ändrar färgen på taket till mitt hus, ser till att allt är som jag vill ha det. Annars bygger jag till eller bygger om. Sedan är det bara inredningen kvar! Och som så många gånger sagt var; här sätter fantasin gränserna.


Så här ser första våningen ut, ganska rymlig. Man lägger såklart till fler rum om man vill så, men jag gillar en rymlig entré med kombinerat hall, kök & vardagsrum.

  

Övervåningen är lite mindre och mer kompakt. Med 3 sovrum så planerar jag rum för 5 simmar här. 2 vuxna, 2 barn och en bebis/småbarn.  



Vinden på mitt hus är helt obruklig, tyvärr. Men på vissa hus kan den fixas i ordning och inredas :)      

 
 
Tove

Tove

15 juni 2011 10:28

snyggt!

http://simstips.bloggplatsen.se

 
Andrea :D

Andrea :D

15 juni 2011 10:39

Du är ju jättebra på att bygga hus!!

http://andilove.bloggplatsen.se

 
Maria

Maria

15 juni 2011 10:44

Va snyggt!Hur gör du bilderna så allt kommer med?

http://www.simsfamiljer.bloggplatsen.se

 
Onlythesims

Onlythesims

15 juni 2011 12:35

Verkligen jättefina hus du bygger!

Nu finns en tävling på min blogg, anmäl dig och vinn ett fint pris!

http://onlythesims.bloggplatsen.se

 
Lovisa

Lovisa

15 juni 2011 13:42

Jättefint! Och inspirerande! Tillochmed jag blir ju sugen på att bygga och jag är så okreativ man kan bli så det blir oftast bara "en fyrkantig sockerbit" om jag ens bygger själv :P

http://lovehia.blogg.se

 
Sofia

Sofia

15 juni 2011 15:02

fett snyggt!
vill börja spela nu men det har varit problem med mina spel :(

http://www.gamethesimstre.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

MIG!!

15 juni 2011 15:42

Heej! Jättesnyggt, jag undrar om du kan lägga ut det huset på Exchange? =)

 
Ingen bild

Elin

15 juni 2011 16:32

Snyggt!! Detta ska jag absolut testa ;D

 
Ingen bild

Emma

15 juni 2011 22:34

Du får det att verka så lätt!

 
Ingen bild

Ebba

15 juni 2011 23:02

Jag har ett litet problem när jag spelar. Jag spelar på en minilaptop och när jag går in på där man kan designa sina föremål själv är det som om allt inte får plats. Jag kan designa och så och även spara men kommer sen inte tillbaka till byggläget... Jag har försökt att ändra upplösning under alternativ men även där känns det som om det "saknas" en knapp. Några idéer på hur jag kan lösa detta eller får jag nöja mig med basutföranden av allt?

 
Sanne, theSIMSblogg

Sanne, theSIMSblogg

15 juni 2011 23:37

Hej Ebba!
Jag tror jag förstår lite vad du menar. Först och främst vill jag bara säga att du inte borde nöja dig med basutbudet. MFV är det som gör så mycket personligt i ditt spel för det speglar det du tycker om i färg- och mönster-väg. Basutbudet täcker inte detta. Däremot så är det ju alltid knepigt när saker inte fungerar. Har du tittat på mina bilder ovan på MFV och lagt märke till om det är en knapp jag har som du saknar?
Vilket "läge" kommer du tillbaka till när du valt färger klart?
Det är så svårt att hjälpa till när jag inte har en klar bild av det du menar framför mig.. :/
Men jag hoppas du kan svara på de frågorna jag ställde ovan så kanske vi kan lösa det tillsammans :)
Sanne.

http://theSIMSblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Natta

16 juni 2011 11:47

Hej! Vilket otroligt fint hus! Jag älskar verkligen att bygga hus, särskilt stora herrgårdar, med fontäner mm. Men tyvärr så har jag mitt sims på en laptop, vilket gör att jag kan bygga husen, men när jag ska spela dem så segar hela spelet :( Men jag planerar att köpa en ny dator, en stationär som klarar av sims 3 på ett bättre sätt. Och jag undrar vad du har för dator, och om den klarar av spelet bra? För om man kollar på dina bilder så ser allt jättefint och normalt ut, på datorn jag har nu så kan jag t.ex inte göra gubbarna feta eller smala för då delar de på sig :P och det finns risk för att spelet stänger av sig när jag sparar. Hoppas på svar! :D Grym blogg också, älskar verkligen dina historier, Kvällsnöjet är bara bäst!

 
Ingen bild

t

16 juni 2011 12:13

Kommer det här huset upp på thesims3com? snälla!

 
Ingen bild

Alcie

16 juni 2011 19:27

Haha, jag har gjort en jätte ful sockerbit som jag ska flytta ifrån...! Men jag tipsar att göra som jag, man gör ett hushåll för varje expansionspack man har, jag har börjat med Destination Världen och ska gör ett kinahus, har planerat en lägenhet för kvällsnöjet, drömjobb och leva livet har jag inte gjort något på än, men det är kul bara att bygga husen! Gör som jag, det blir faktiskt en poäng med att ha köpt spelen.

 
Ingen bild

3mm@

16 juni 2011 21:25

Jättefint hus! jag blir faktiskt sugen på att själv börja bygga hus vilket jag inte gjort tidigare på the sims 3. Det har känts som att det finns för många alternativ, valmöjligheter och saker att göra. Men nu kanske t.o.m jag orkar...

 
Ingen bild

Mini

19 juni 2011 08:56

Vilken fint hus du har gjort!!! Bra beskrivet, man får lust att bygga ett hus nu!

 
Ingen bild

Sofia

20 juni 2011 11:34

Åh, nu ska jag genast sätta mig några timmar och bygga på ett nytt hus! Detta var precis vad jag behövde så jag hade noll inspration till sims. Nu är jag igång!
... hoppas bara att jag lyckats! Testar mig fram, med hjälp av dina otroligt bra tips! Tusen tack Sanne! :)

 
Ingen bild

Linnea

12 augusti 2011 19:08

Riktigt snyggt :D Vars får du den där trappan ifrån?

 
Rebecca

Rebecca" title="http://thesims.bloggplatsen.se]Rebecca[/url]" target="_blank">thesims.bloggplatsen.se]Rebecca[/url]

2 oktober 2011 13:38

Ver fick du den där snurrande trappan?

http://msp-rebban.bloggplatsen.se thesims.bloggplatsen.se

 
Fanny

Fanny

2 november 2011 10:18

Rebecca: Man får spiraltapporna i Leva Livet expansionspaket.

http://fantasims3.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

anonym

25 januari 2014 22:50

vart kommer träfasaden ifrån?

 
Ingen bild

Tova

6 augusti 2014 20:12

Linnea:Dom får du om du köpet Leva Livet expansionspaket.❤ Shiiet tack så jätte mycket. Satt länge framför datorn idag och funderade på hur man gjorde en rund fontän. Fixade första biten men sen visste jag inte hur man "vred" rund dom. Nu blev min trädgård mycket finare!tack💕

 
Ingen bild

amanda

24 februari 2015 09:32

Det här var skit snyygt hus. Jag måste bygga det. Om man får det för dig: )

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av SanneSims, theSIMSblogg - 11 september 2020 08:35

Hej!   Thesimsblogg har funnits ett bra tag nu och saker har förändrats sedan starten. Sidan har fortfarande en del besökare, därför behövs det här inlägget.    Thesimsblogg kommer att bli SanneSims.com.  Guider och tips kommer att finnas d...

Av SanneSims, theSIMSblogg - 4 september 2020 13:33

Genom funktionen "Min historia" när man skapar en Sim i The Sims 4 så kan man lite slumpartat (inte riktigt) få ut färdigheter, egenskaper och startkapital till en Sim eller ett hushåll. Detta gör det lättare för oss att skapa den simmen vi har i tan...

Av SanneSims, theSIMSblogg - 3 september 2020 12:00

Varje gång jag startar Origin möts jag av nya uppdateringar. Inte nog med det, om jag klickar uppdatera i den pop-up-rutan som dyker upp och väljer att uppdatera den vägen så funkar det inte. Origin stängs bara ner. Jag får då starta upp igen och try...

Av SanneSims, theSIMSblogg - 31 augusti 2020 10:11


Hej, igen.   Jag går igenom allt som ligger. Alla frågor, alla kommentarer och så alla icke godkända gästboksinlägg.  Så 8 år senare, jag har bytt headern och jag gratulerar Fanta! Hoppas att du inte tog alltför illa upp av att min header låg k...

Av SanneSims, theSIMSblogg - 30 augusti 2020 10:00


Hej!   Dom som har mig som vän på Sims 3 communityn kan gå in och se mina egenskaper. Där har jag valt "tankspridd". Frågan är om man kan vara så tankspridd att man skapar en blogg om ett spel som blir omtyckt och som är som mest omtyckt av en sj...

Den här sidan kommer att bytas ut mot min nya med adressen som står här ovan. Den nya sidan kommer att lanseras inom kort. Håll koll! Mer information.

 

  

SanneSims

Presentation


Jag som driver denna blogg är en Sims-fanatiker! Kort sagt.. ;)

En liten fråga..:

Vilket spelar du mest?
 The Sims
 The Sims 2
 The Sims 3
 The Sims 4
 Jag växlar mellan 4an och 3an
 Jag spelar inte och har aldrig spelat
 Jag har slutat spela, den här sidan behövs inte!

Translate!

 

 

Antal besökare här just nu:


Jag heter Crussidull på The Sims 3 Community, bli gärna vän med mig där! :)

            (http://thesims3.com)

 

Går även att följa med Bloglovin'

bloglovin

 

   Håll dig alltid uppdaterad, dröm om The Sims och gå med i   vårat egna lilla svenska Sims-       Community genom att gilla       TheSimsBlogg på Facebook!

 

Klicka på Tummen för att Gilla.

 

Eeeheheh, finns ingen tumme. Klicka här.

Fråga mig om The Sims!

Jag hjälper dig gärna om du har problem med The Sims.

Men tänk på:

1. Du får ditt svar skickat via mail om du anger mailadress. På så sätt vet du precis när din fråga har besvarats. Svaret och frågan kommer ändå att publiceras i listan med frågor om du inte anger annat i frågan.

2. Jag kan inte alltid garantera hjälp eller svar, speciellt när spelen inte vill starta eller att de krashar - då detta kan bero på flera faktorer.

3. Sök i bloggen efter svar innan du frågar. Använd sökrutan.

4. Löjliga frågor eller spam kommer att tas bort.

5. Skicka endast samma fråga en gång.

6. Jag ger INTE ut några registreringskoder eller produktnycklar.
7. Vissa frågor kan ta längre tid för mig att svara på än andra och det betyder att jag ändrar lite i frågeordningen ibland.

 

8. Har du frågor om The Sims Medeltiden? Klicka här.

 

Allt detta är för att jag ska kunna svara på fler frågor dagligen och för att ni enkelt ska kunna finna era svar.

Många frågor ställs under en dag, ca 8 st. Ha detta i tanken när du ställer din fråga.

                                   /Sanne

1 194 besvarade frågor

Sök i Bloggen

Det senaste!

Historier / Legacies

Nya presentationsbilder till Historierna är under konstruktion!

 

 

.
 

.

 

 

SIMS-gäster

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Kategorier

Tidigare skrivet

Lämna ett avtryck!

Nerladdningssidor

Tidigare år

Alla bilder (om inte annat anges) här på bloggen har jag själv fotat i mitt spel, även alla texter (om inget annat anges) har jag skrivit själv. Detta betyder att man inte får kopiera bilder eller texter från bloggen utan mitt medgivande.

 

The Sims, The Sims diamantdesign och The Sims-logotypen är varumärken som tillhör Electronic Arts Inc.

 


Skapa flashcards