Alla inlägg den 8 augusti 2010

Av SanneSims, theSIMSblogg - 8 augusti 2010 20:04

The Sims 2 är lite mer magiskt än vad The Sims 3 är. Nog för att det finns några övernaturliga fenomen i The Sims 3 så är det betydligt mer verklighetsbaserat än tvåan.


Så varför inte utnyttja denna lustiga möjlighet i The Sims 2 och skaffa din alldeles egna alien-bebis!


Du behöver: En sim (kille eller tjej, spelar ingen roll)


Du gör såhär:


1. Ta upp fuskrutan, Ctrl + Shift + C och skriv in boolprop testingcheatsenabled true.


2.  Håll ned shiftknappen medan du högerklickar på din aktiva sim, den du vill ska bli gravid med en alien.


3. Klicka sedan på Spawn bland alla alternativen, sedan tombstone of L and D. Nu kommer en gravsten att ploppa upp på din tomt.


4. Klicka på gravstenen ett antal gånger tills du hittar Make me alien pregnant. Tryck på det alternativet och din sim kommer om tre dagar att föda en alien-bebis!


Av SanneSims, theSIMSblogg - 8 augusti 2010 13:22

Detta inlägg ska jag ägna åt service-simmarna i The Sims 3 som underlättar det något för våra simmar i spelet.




Barnvakt

Ålder: Tonåring

Pris för tjänst: § 75

Kan vara social: Ja

Kan man gifta sig med: Nej

Om du lämnar din tomt som du har barn på i The Sims 3 så kommer frågerutan om du vill att en barnvakt ska komma och passa dina barn medan du är borta. Barnvakten ger dina barn mat, byter blöjor och socialiserar sig med barn som känner sig lite ensamma. Barnvakten brukar städa upp lite i huset, men inte mycket - så förvänta dig inte förmycket. Ring då ett hembiträde istället.

KUL FAKTA: alla barnvakter jobbar inte lika hårt.


Tjuv

Ålder: Ungdom, vuxen, åldring

Pris för tjänst: /

Kan vara social: Ja

Kan man gifta sig med: Ja

När alla simmarna på tomten har gått och lagt sig så kan det finnas en risk för att en inbrottstjuv dyker upp på din tomt. Denna simmen är ute efter att sno dina värdefulla prylar. Om du har ett inbrottsalarm så tjuter detta så att en polis tillkallas till platsen fort - om inte så måste din sim stiga upp mitt i natten för att ringa polisen. Men de sömniga simmarna brukar ta en tid på sig att vakna så det är nog bättre att investera § 250 på ett inbrottsalarm. Om din sim är modig så kan han springa fram till inbrottstjuven och försöka brotta ned honom/henne på egen hand! Om din sim vinner denna lilla fight (detta beror på din sims atletiska förmåga) så för du humöreffekten Vinnare! och alla de stulna föremålen tjuven hann plocka på sig kommer att hamna i din personliga flyttkartong.

KUL FAKTA: om din sim skulle förälska sig i en inbrottstjuv och ni skaffar barn tillsammans så finns det en möjlighet för barnet att ärva inbrottstjuvens smygande steg.


Hembiträde

Ålder: Ungdom, vuxen, åldring

Pris för tjänst: § 125 / dag

Kan vara social: Ja

Kan man gifta sig med: Ja

Om dina simmar har tendens till att stöka ner utan att plocka upp efter sig så kan det vara bra att anlita ett hembiträde som kan städa upp röran efter dem. Du kan såklart socialisera dig med hembiträdet och be det stanna efter avslutat skift.

KUL FAKTA: om din sim skulle förälska sig i ett hembiträde och de tillsammans skulle skaffa ett barn är chansen mycket stor att barnet blir lika renligt som sin hembiträdes-förälder.


Brandman

Ålder: Ungdom, vuxen

Pris för tjänst: § 500 om det skulle råka visa sig att det inte brinner på din tomt

Kan vara social: Ja

Kan man gifta sig med: Ja

Om det börjar brinna på din tomt så ring brandmannen. Professionellt tränad för att släcka bränder. Brandmannen kommer till din tomt inom minuter från det du har ringt. Om du har ett brandalarm behöver du inte ringa brandkåren - de hör automatiskt ditt tjutande brandalarm och skyndar sig till platsen. Brandmannen släcker branden och har sedan ganska bråttom därifrån - stannar inte i onödan! Men om du skulle hinna klicka på brandmannen välj Hänga eller Småprata. Nu när ni ändå känner varandra så kanske det blossar upp andra eldar..?

KUL FAKTA: Barnen till en brandman/brandkvinna kan få två olika egenskaper, antingen eller alltså. Så antingen kan de bli immuna mot eld eller så kan de bli pyromaner (de sätter eld på olika föremål).


Brevbäraren

Ålder: Ungdom, vuxen, åldring

Pris för tjänst: /

Kan vara social: Ja

Kan man gifta sig med: Ja

Brevbäraren är den simmen som lämnar viss speciell post och räkningar till ditt hushåll. De kan även lämna paket. Efter brevbäraren lagt din post i brevlådan så är han kvar en liten stund på din tomt och bara hänger - passa på nu att lära känna honom/henne.

KUL FAKTA: brevbäraren bor inte i kvarteret utan försvinner vid kartans slut när den lämnat ut eventuell post.


Tidningsbudet

Ålder: Barn, tonåring

Pris för tjänst: /

Kan vara social: Ja

Kan man gifta sig med: Nej

Varje morgon så lämnar tidningsbudet en nytryckt tidning på din farstutrapp. Precis som brevbäraren så stannar tidningsbudet i några minuter för att bara hänga på din tomt, sedan drar det vidare till nästa granne. Barn i ditt hushåll kan passa på att lära känna tidningsbudet innan det drar vidare, ett smart sätt att skaffa sig nya vänner på.

KUL FAKTA: tidningsbuden går på den lokala skolan men bor ej i kvarteret.


Pizza-Bud

Ålder: Ungdom, vuxen, åldring

Pris för tjänst: § 30

Kan vara social: Ja

Kan man gifta sig med: Ja

Ibland när inte orkar laga mat IRL så ringar man ju alltid efter en pizza! Självklart finns detta i den virtuella Sims-världen också. Lyft luren och ring efter pizza-snubben. Dessutom blir simmarna extra glada när de får äta lite pizza. Om simmarna inte orkar allt på en gång kan man förvara resterna i kylen precis som med vanlig lagad mat. 

KUL FAKTA: Välj en sim som ringer efter pizza. När pizza-budet anländer, acceptera inte pizzan från honom. Leverans-mannen kommer så småningom att lämna pizzan på verandan, och den kommer aldrig bli gammal. Du kan stapla så många pizzor där som du vill. Om dina simmar blir hungriga, bara tala om för dem att ta en pizza från verandan.


Polis

Ålder: Ungdom, vuxen

Pris för tjänst: § 500 för falskt alarm (om det aldrig fanns en tjuv på din tomt)

Kan vara social: Ja

Kan man gifta sig med: Ja

En polis dyker upp när ditt inbrottsalarm tjuter eller för att du ringt honom för att du håller på att bli rånad. Poliser kan även dyka upp på din tomt med barn/tonåring som varit ute för länge på kvällen. Precis som alla service simmar så stannar polisen en stund på din tomt innan han ger sig av för annat äventyr.

KUL FAKTA: poliser vinner inte alltid över inbrottstjuvarna. Om en tjuv skulle råka smita med dina saker och polisen inte hinner ifatt så får du inte tillbaka någonting för dina stulna saker.


Reparatör

Ålder: Ungdom, vuxen, åldring

Pris för tjänst: § 50

Kan vara social: Ja

Kan man gifta sig med: Ja

Ring efter reparatören när något föremål i din sims hem har gått sönder. Det är 99% chans att reparatören kan laga ditt trasiga föremål (den sista procenten? död utav elchock). Efter färdigt arbete beger sig reparatören hemmåt.

KUL FAKTA: Det spelar ingen roll hur många trasiga föremål du har på din tomt, reparatören tar endast betalt § 50 per besök, hur många saker han än lagar medan han är hos dig.


Kronofogden

Ålder: Ungdom, vuxen

Pris för tjänst: /

Kan vara social: Ja

Kan man gifta sig med: Ja

En sim ifrån kronofogden kommer om du inte har betalat dina räkningar i tid. (ska göra ett inlägg om räkningar i The Sims 3 senare). Han tar någonting ifrån ditt hem som är lika mycket värt som den summan du skulle betalat på dina räkningar, dock aldrig något som är det nödvändigaste för din sim - som toaletten. När kronofogdssimmen är klar så lämnar han din tomt.

KUL FAKTA: Om du inte har tillräckligt med föremål på din tomt som fyller upp kvoten för det dina räkningar hade kostat så tar kronofogdsimmen från dina tillgångar med simdaler.


Socialarbetaren

Ålder: Ungdom, vuxen,

Pris för tjänst: /

Kan vara social: Ja

Kan man gifta sig med: Ja

Det finns två olika tillfällen då en socialarbetande sim uppträder på din tomt. Det första, när du ska adoptera ett barn till familjen. Det andra, när du misskött att ta hand om ett barn på din tomt. Är socialarbetaren där för att lämna ett nytt adoptivbarn kan du använda sociala interaktioner på denne. Men är socialarbetaren på din tomt för att hämta ett misskött barn så blir du utskälld och denne lämnar sedan tomten utan att du kan utföra några sociala interaktioner av någon sort.

KUL FAKTA: om du skulle av misstag missköta ditt barn så det blir omhändertaget och du vill ha tillbaka samma barn kan detta vara möjligt, dock inte med samma föräldrar som misskötte barnet. Om en annan vuxen sim adopterar ett barn, kan detta visa sig vara ditt tidigare misskötta barn. Och dina gubbar kommer att känna igen barnet, men barnet kommer inte att känna igen föräldrarna.



 

Den här sidan kommer att bytas ut mot min nya med adressen som står här ovan. Den nya sidan kommer att lanseras inom kort. Håll koll! Mer information.

 

  

SanneSims

Presentation


Jag som driver denna blogg är en Sims-fanatiker! Kort sagt.. ;)

En liten fråga..:

Vilket spelar du mest?
 The Sims
 The Sims 2
 The Sims 3
 The Sims 4
 Jag växlar mellan 4an och 3an
 Jag spelar inte och har aldrig spelat
 Jag har slutat spela, den här sidan behövs inte!

Translate!

 

 

Antal besökare här just nu:


Jag heter Crussidull på The Sims 3 Community, bli gärna vän med mig där! :)

            (http://thesims3.com)

 

Går även att följa med Bloglovin'

bloglovin

 

   Håll dig alltid uppdaterad, dröm om The Sims och gå med i   vårat egna lilla svenska Sims-       Community genom att gilla       TheSimsBlogg på Facebook!

 

Klicka på Tummen för att Gilla.

 

Eeeheheh, finns ingen tumme. Klicka här.

Fråga mig om The Sims!

Jag hjälper dig gärna om du har problem med The Sims.

Men tänk på:

1. Du får ditt svar skickat via mail om du anger mailadress. På så sätt vet du precis när din fråga har besvarats. Svaret och frågan kommer ändå att publiceras i listan med frågor om du inte anger annat i frågan.

2. Jag kan inte alltid garantera hjälp eller svar, speciellt när spelen inte vill starta eller att de krashar - då detta kan bero på flera faktorer.

3. Sök i bloggen efter svar innan du frågar. Använd sökrutan.

4. Löjliga frågor eller spam kommer att tas bort.

5. Skicka endast samma fråga en gång.

6. Jag ger INTE ut några registreringskoder eller produktnycklar.
7. Vissa frågor kan ta längre tid för mig att svara på än andra och det betyder att jag ändrar lite i frågeordningen ibland.

 

8. Har du frågor om The Sims Medeltiden? Klicka här.

 

Allt detta är för att jag ska kunna svara på fler frågor dagligen och för att ni enkelt ska kunna finna era svar.

Många frågor ställs under en dag, ca 8 st. Ha detta i tanken när du ställer din fråga.

                                   /Sanne

1 194 besvarade frågor

Sök i Bloggen

Det senaste!

Historier / Legacies

Nya presentationsbilder till Historierna är under konstruktion!

 

 

.
 

.

 

 

SIMS-gäster

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Kategorier

Tidigare skrivet

Lämna ett avtryck!

Nerladdningssidor

Tidigare år

Alla bilder (om inte annat anges) här på bloggen har jag själv fotat i mitt spel, även alla texter (om inget annat anges) har jag skrivit själv. Detta betyder att man inte får kopiera bilder eller texter från bloggen utan mitt medgivande.

 

The Sims, The Sims diamantdesign och The Sims-logotypen är varumärken som tillhör Electronic Arts Inc.

 


Ovido - Quiz & Flashcards