Direktlänk till inlägg 3 september 2011

Eldfrukten & Ugnsbakad Sockerkaka

Av SanneSims, theSIMSblogg - 3 september 2011 11:47

Det var en stund sedan jag skrev om saker som man lyckas med, med hjälp av bara grundspelet! Det har varit en hel del expansionspakets-inlägg så här kommer ett Tips som man bara kräver Grundspelet för att kunna utföra!
- Hur man odlar Eldfrukt och hur man gör Ungsbakad Sockerkaka


Bild: Receptbok för Ugnsbakad Sockerkaka, en eldfrukt, en sockerkaka och två ägg (det som krävs för att göra kakan).


Eldfrukten

För att kunna skörda en eldfrukt som man hittar i staden så krävs det ingen färdighet i Trädgårdsarbete alls, men för att kunna odla så behöver man nivå 7 och självklart ett frö eller en frukt att kunna plantera.

Dessa kan vara lite luriga att hitta, då de inte är så vanliga. Men ett tips är att leta efter frön som är okända och Speciella. Man kan också få tag på en eldfrukt via en Möjlighet inom Vetenskapskarriären. Det finns en liten chans att man kan fiska upp en frukt och även så kan man hitta dem när man utforskar katakomber på kyrkogården.

Bortsett från dessa sett så finns det ett ytterligare, det finns nämligen en sån här planta som redan växer någonstans i varje kvarter. Åk till denna planta, skörda en frukt och platera den på din tomt. Om du hittar plantan vill säga!


Det finns en sådan planta på den här platsen i Sunset Valley!


Ugnsbakad Sockerkaka

För att kunna baka en sån här så krävs det:

  • Matlagningsnivå 10
  • Ett recept från bokhandeln "Ugnsbakad Sockerkaka", 1000§
  • 2 Ägg och 1 Eldfrukt
  • Matberedare och Ugn
När din sim uppnått den matlagningsnivå som krävs så åk och köp receptet, därefter läs det. Har du ingredienserna som krävs så kan du sedan fixa i ordning kakan med hjälp av en matberedare och en ugn.
För att få din sim att baka kakan: Markera simmen och tryck på kylskåpet (fungerar vilken tid på dygnet som helst), välj "Servera Efterrätt..." och sedan "Ugnsbakad Sockerkaka".
 
När dina simmar sedan äter sockerkakan så kommer de att få den positiva humöreffekten "Varmt Fluff".  
 
 
Ingen bild

julia

3 september 2011 13:23

Hejsan jag har en fråga :) när jag har laddat ner frisyrer så funkar dom ett tag. Sen när jag typ har spelat 3-4 gånger med dom , så nästa gång jag startar mitt sims är simarna filntisar. Vet du varför? Kram Julia :)

 
Ingen bild

Linn

3 september 2011 13:50

julia: Har du mac? Jag har i alla fall mac och såntdär händer mig också ganska ofta. Om du har en bärbar så funkar det att fälla ihop datorn, vänta tills den slutat "låta" och sedan öppnar du datorn och börjar spela igen! Det funkar för mig :)

 
Fanny

Fanny

3 september 2011 14:22

Jag har haft samma problem som Julia. Vissa nedladdade hår blev man aldrig flintis av fastän man blev det av andra hår. Men nu har jag precis installerat om och då funkar alla hår som de ska. ;)

http://fantasims3.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Kitty!

3 september 2011 15:33

Hej!
Fin blogg,super fin ny design!(Like it very much:)
Tack för tipset,har letat som en galning efter receptet men har inte hittat det och visste inte hur man skule baka kaka,men nu vet jag!

 
Ingen bild

fs

3 september 2011 17:07

Tack för tipset, ska göra det så fort jag har en sim som har nivå 10:)

 
Ingen bild

Emma

3 september 2011 18:16

Hej, jag är lite ny med det hära att ladda ner grejer till sims genom internet och jag förstår inte hur man får sakerna till spelet. Funkade på sims 2 men på sims 3 får jag bara ner sakerna men det öppnas inte i ea downloader(som nu mera heter origins) som de gjorde förut, vad gör jag för fel?

 
Ingen bild

Emma

3 september 2011 18:23

Vil gärna ha svar snabbt, tack! :)

 
Ingen bild

julia

3 september 2011 18:51

tack linn, ja jag har mac, bärbar. Jag ska testa nästa gång det händer mig tack :)

 
Ingen bild

Sally

3 september 2011 21:48

Mitt tips till er som laddar ner men får konsekvenser är helt enkelt att ta bort dom nedladdade grejerna. Simset blir enklare och roligare och spela utan en massa glansiga hår och onödiga kläder, dessutom är det mycket mindre chans att datorn kraschar eller att simset blir förstört. Men det e bara vad jag tycker

 
Ingen bild

Rebecca :)

4 september 2011 10:21

Hej, jag undrar om du vet hur man blir kan få jobbet som tatuerare, jag har expansionpaketet och jag verkligen älskar det! Men jag vet inte hur man blir tatuerare för när jag går till tatuering och stylingssalongen så går det bara att börja med stylistyrket. Skulle bli väldigt tacksam för svar! :)

 
Ingen bild

Jessica :)

4 september 2011 10:44

Rebbecca : Man kan inte vara tatuerare :( synd tycker jag !!

 
Ingen bild

fellli

4 september 2011 10:52

hej! hur avinstallerar man sina spel? jättetacksam för svar!

 
Amelia

Amelia

4 september 2011 12:04

Fellli, man avinstallerar sina sims genom genom att klicka på den den gröna Start-knappen, sedan letar man upp "electronic arts" och då dyker en ny lista upp, med spel dina spel från "electronic arts". Där finns alla sims du har installerat. Markera ett spel i listan och välj sedan "avinstallera".
Men jag måste varna dig, att avinstallera ett av ex-packen kan ge konsekvenser för hela simset. Vill du spela sims igen, måste du uppdatera spelet innan det kan starta igen.
Hoppas att du förstod, och att det hjälpte! :)

http://Simblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

fellli

4 september 2011 13:09

Grejen är att mitt spel har jättemycket problem! En familj jag spelar mycket med har fastnat helt i ett land och jag har ingen aning hur jag ska lösa det. Dessutom kan jag inte uppdatera mitt spel, det står bara att det är något fel.
När jag går in på Electronic Arts står det bara EA download manager där det programet är och att jag kan avinstallera den, inget annat står.
Jag vill verkligen inte avinstallera men vet inte vad jag ska göra längre.

 
fanny

fanny

5 september 2011 10:57

Men Amelia, jag måste fråga vad du menade med det sista. Det där med: Men jag måste varna dig, att avinstallera ett av ex-packen kan ge konsekvenser för hela simset. Vill du spela sims igen, måste du uppdatera spelet innan det kan starta igen.
Hoppas att du förstod, och att det hjälpte! :)

http://tstre.bloggplatsen.se

 
Amelia

Amelia

5 september 2011 11:59

Fanny, vad jag menade var att senaste gången jag avinstallerade ett av mina egna ex-pack, så ville sims inte starta sedan!
Så jag var tvungen att uppdatera mitt sims, innan det gick att starta igen. Så jag bara antog att det skulle bli så för Fellli också. Egentligen var det ingen varning, utan en påminnelse! ;)

http://Simblogg.bloggplatsen.se

 
fanny

fanny

5 september 2011 12:29

Ja asså det var jättebra att du sa. Blev bara nyfiken för visste inte att det kunde bli så :)

http://tstre.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Jessica :)

6 september 2011 18:07

När jag avinstalerade ett ex-pack så hände inget med mitt spel ^^

 
Ingen bild

GodisGlassgirl

8 september 2011 15:08

Haha , kan inte sluta skratta asså xD Min sims är vän med dens bil XD

 
Ingen bild

Ellen

15 oktober 2011 09:18

Min sim har fiskat upp en eldfrukt och hon har nivå sju inom trädgårdsarbete! Hon ska bara bemästra matlagningsfärdigheten och nu är hon på nivå sju!! På god väg mot en sockerkaka!

 
Ingen bild

Anonym

18 januari 2012 19:13

"Dessa kan vara lite luriga att hitta, då de inte är så vanliga. Men ett tips är att leta efter frön som är okända och Speciella" ???

 
Ingen bild

Anonym

18 januari 2012 19:13

Haha, GodisGlassgirl, det har hänt för mig med. Fattar inte hur det går till :s

 
Ingen bild

Anonym

18 januari 2012 19:18

Vad är en matberedare? xD

 
Ingen bild

kp

22 februari 2012 18:35

Jag har nu gjort sockerkakan :) Den ser asagod ut ;)

 
Ingen bild

kp

22 februari 2012 21:17

Finns det nån planta i Rierview? Altså som du vet.

 
anonym

anonym

26 mars 2012 16:52

Jag har hört talas om att man kan odla ostfrukt, hamburgefrukt och äggfrukt, men vet inte hur man gör, någon som vet det??

http://??

 
Emma

Emma

21 april 2012 17:56

Jag vet yterligare ett sätt att få en eldfrukt! Det finns ett fusk, buydebug. På så sätt kan man få en planta färdig att skörda utan att ha någon som helst färdighet i trädgårdsarbete!

http://thesimsmemmiz.blogg.se

 
Ingen bild

Olivia

21 juni 2012 09:45

Kan man inte hitta eldfrukten i Kina typ?

 
Ingen bild

Metto

9 juni 2013 12:36

Hej har en fråga har the Sims 3 och överlastat med handlande dvs har köpt massa byggt helt nytt hus och ser symbolen brinnande hus. Och kan inte låsa upp det? Är det alla som upplever eller är det bara jag? Spelar i psp3 hörde om man spelar i pc så kan man låsa upp det med fusk kod och då dyker det ej själva symbolen? Stämmer det allt? Vill gärna ha snabb svar :)

 
Ingen bild

Malin

20 september 2013 19:40

Appropå det med att "simmarna" blir flintisar, det problemet har jag har när jag spelar sims freeplay på min iphone och då barnen skall dansa balett. Varför blir det så?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av SanneSims, theSIMSblogg - 11 september 2020 08:35

Hej!   Thesimsblogg har funnits ett bra tag nu och saker har förändrats sedan starten. Sidan har fortfarande en del besökare, därför behövs det här inlägget.    Thesimsblogg kommer att bli SanneSims.com.  Guider och tips kommer att finnas d...

Av SanneSims, theSIMSblogg - 4 september 2020 13:33

Genom funktionen "Min historia" när man skapar en Sim i The Sims 4 så kan man lite slumpartat (inte riktigt) få ut färdigheter, egenskaper och startkapital till en Sim eller ett hushåll. Detta gör det lättare för oss att skapa den simmen vi har i tan...

Av SanneSims, theSIMSblogg - 3 september 2020 12:00

Varje gång jag startar Origin möts jag av nya uppdateringar. Inte nog med det, om jag klickar uppdatera i den pop-up-rutan som dyker upp och väljer att uppdatera den vägen så funkar det inte. Origin stängs bara ner. Jag får då starta upp igen och try...

Av SanneSims, theSIMSblogg - 31 augusti 2020 10:11


Hej, igen.   Jag går igenom allt som ligger. Alla frågor, alla kommentarer och så alla icke godkända gästboksinlägg.  Så 8 år senare, jag har bytt headern och jag gratulerar Fanta! Hoppas att du inte tog alltför illa upp av att min header låg k...

Av SanneSims, theSIMSblogg - 30 augusti 2020 10:00


Hej!   Dom som har mig som vän på Sims 3 communityn kan gå in och se mina egenskaper. Där har jag valt "tankspridd". Frågan är om man kan vara så tankspridd att man skapar en blogg om ett spel som blir omtyckt och som är som mest omtyckt av en sj...

Den här sidan kommer att bytas ut mot min nya med adressen som står här ovan. Den nya sidan kommer att lanseras inom kort. Håll koll! Mer information.

 

  

SanneSims

Presentation


Jag som driver denna blogg är en Sims-fanatiker! Kort sagt.. ;)

En liten fråga..:

Vilket spelar du mest?
 The Sims
 The Sims 2
 The Sims 3
 The Sims 4
 Jag växlar mellan 4an och 3an
 Jag spelar inte och har aldrig spelat
 Jag har slutat spela, den här sidan behövs inte!

Translate!

 

 

Antal besökare här just nu:


Jag heter Crussidull på The Sims 3 Community, bli gärna vän med mig där! :)

            (http://thesims3.com)

 

Går även att följa med Bloglovin'

bloglovin

 

   Håll dig alltid uppdaterad, dröm om The Sims och gå med i   vårat egna lilla svenska Sims-       Community genom att gilla       TheSimsBlogg på Facebook!

 

Klicka på Tummen för att Gilla.

 

Eeeheheh, finns ingen tumme. Klicka här.

Fråga mig om The Sims!

Jag hjälper dig gärna om du har problem med The Sims.

Men tänk på:

1. Du får ditt svar skickat via mail om du anger mailadress. På så sätt vet du precis när din fråga har besvarats. Svaret och frågan kommer ändå att publiceras i listan med frågor om du inte anger annat i frågan.

2. Jag kan inte alltid garantera hjälp eller svar, speciellt när spelen inte vill starta eller att de krashar - då detta kan bero på flera faktorer.

3. Sök i bloggen efter svar innan du frågar. Använd sökrutan.

4. Löjliga frågor eller spam kommer att tas bort.

5. Skicka endast samma fråga en gång.

6. Jag ger INTE ut några registreringskoder eller produktnycklar.
7. Vissa frågor kan ta längre tid för mig att svara på än andra och det betyder att jag ändrar lite i frågeordningen ibland.

 

8. Har du frågor om The Sims Medeltiden? Klicka här.

 

Allt detta är för att jag ska kunna svara på fler frågor dagligen och för att ni enkelt ska kunna finna era svar.

Många frågor ställs under en dag, ca 8 st. Ha detta i tanken när du ställer din fråga.

                                   /Sanne

1 194 besvarade frågor

Sök i Bloggen

Det senaste!

Historier / Legacies

Nya presentationsbilder till Historierna är under konstruktion!

 

 

.
 

.

 

 

SIMS-gäster

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Kategorier

Tidigare skrivet

Lämna ett avtryck!

Nerladdningssidor

Alla bilder (om inte annat anges) här på bloggen har jag själv fotat i mitt spel, även alla texter (om inget annat anges) har jag skrivit själv. Detta betyder att man inte får kopiera bilder eller texter från bloggen utan mitt medgivande.

 

The Sims, The Sims diamantdesign och The Sims-logotypen är varumärken som tillhör Electronic Arts Inc.

 


Ovido - Quiz & Flashcards